Άρθρα

Οικονομικά και οικολογικά

Οικολογικά και οικονομικά!Οι ταχυθερμαντήρες είναι ειδικές ηλεκτρικές συσκευές που ζεσταίνουν το νερό τη στιγμή που το χρειαζόμαστε και για όσο το χρησιμοποιούμε, σε αντίθεση με τους ηλεκτρικούς θερμοσίφωνες που ζεσταίνουν το νερό νωρίτερα και το αποθηκεύουν μέχρι την χρήση του, συνήθως σε μεγαλύτερη ποσότητα από όση χρειαζόμαστε. Η παραγωγή ζεστού νερού με τη χρήση ταχυθερμαντήρα αποτελεί μία από τις πιο οικονομικές λύσεις εξοικονόμησης ενέργειας και νερού γιατί είναι άμεση και καταναλώνει ρεύμα μόνον όσο τρέχει το ζεστό νερό.

Πιο αναλυτικά:

Οικονομία σε νερό και ρεύμα
Με οποιοδήποτε άλλο τρόπο αποθήκευσης νερού, πρέπει να  ζεστάνουμε όλη την χωρητικότητα του λέβητα (τυπικά, περίπου 60-80 λίτρα). Ταυτόχρονα, όσο τραβάμε ζεστό νερό, ο λέβητας ξαναγεμίζει με κρύο. Η πρόσμιξη κρύου νερού στο ζεστό ανεβάζει το συντελεστής απώλειας ενέργειας έως και 47%.

Αντίθετα, ένας ταχυθερμαντήρας  ζεσταίνει τη ροή του νερού και παρέχει ζεστό νερό όσα λεπτά είναι ανοιχτός, καταναλώνοντας πολύ λιγότερο ρεύμα και νερό. Αξίζει επίσης να σημειώσουμε ότι οι ταχυθερμαντήρες μπάνιου της Redring, διαθέτουν διαβαθμίσεις ανάλογα με την εποχή ώστε να ρυθμίζεται πιο αποδοτικά η κατανάλωση. Η οικονομία σε ρεύμα και νερό μπορεί να φτάσει ακόμη και το 70% συγκριτικά με ένα ηλεκτρικό θερμοσίφωνα. Για παράδειγμα, η σειρά ταχυθερμαντήρων ντους στη σκάλα των 6kw παράγει 240 λίτρα ζεστό νερό σε μια ώρα, ενώ ο μεγαλύτερος σε ισχύ ταχυθερμαντήρας κεντρικού δικτύου των 8kw, παράγει 360 λίτρα ζεστού νερού συνεχούς ροής, χωρίς καθόλου απώλειες.

Με τυπική χρήση, η κατανάλωση σε ρεύμα για να κάνει κανείς ένα μπάνιο, είναι μικρότερη από 1kw για την περίοδο του χειμώνα και 500w για την άνοιξη ή το φθινόπωρο. Οι τιμές αυτές αντιστοιχούν σε 10 λεπτά συνεχόμενης ροής ζεστού νερού, που στην πράξη αναλογούν σε περίπου 30 λεπτά πραγματικής χρήσης του λουτρού.

Ευκολία
Όποια στιγμή της μέρας θέλουμε να έχουμε ζεστό νερό και οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, ένας ταχυθερμαντήρας μας το παρέχει σε 20 μόλις δευτερόλεπτα και για όση ώρα το θέλουμε.

Μεγάλη διάρκεια ζωής
Όλα τα προϊόντα της εταιρείας μας συνοδεύονται από εγγύηση καλής λειτουργίας 2 ετών. Επιπλέον, οι ταχυθερμαντήρες έχουν επιπλέον 20ετή εγγύηση από άλατα.